Yozgat Bozok Üniversitesi

FAKÜLTELERİMİZ

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ – FAKÜLTELER

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

Fakültemiz, Temel Bilimler ve Klinik Bilimler olmak üzere 2 bölüm ve Klinik Bilimler Bölümü'ne ait 8 anabilim dalından oluşmaktadır. Fakültemizdeki eğitim programı I., II. ve III. sınıflarda verilen teorik dersler ile birlikte; I, II ve III. sınıf güz yarıyılında preklinik ve fantom laboratuvarlarında hastaların simüle edildiği laboratuvar uygulamaları; IV. ve V. sınıflarda teorik derslerle birlikte öğretim üyeleri gözetimi altında hastane ortamında gözlemci ve birebir hasta bakılmasını içermektedir. Fakültemizde toplamda 150’nin üzerinde öğrenci, 9 akademik ve 22 idari personel mevcuttur. Öğrencilerin teorik ve pratik eğitimleri Diş Hekimliği Fakültesi binasında gerçekleştirilmektir. Kliniklerimiz açılma aşamasındadır.

EĞİTİM FAKÜLTESİ

Eğitim Fakültesi bünyesinde 8’i lisans programına sahip 5 bölüm ve 11 ana bilim dalı bulunmaktadır. Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği lisans programlarına öğrenci alınmaktadır. Ayrıca, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği lisans programları için çift anadal programı mevcuttur.

Fakültemizde, 10 araştırma görevlisi, 16 doktor öğretim üyesi, 19 doçent ve 8 profesör olmak üzere toplam 53 akademik personel görev yapmaktadır. Buna ek olarak, 5 idari personel ve 4 yardımcı personel fakültemiz bünyesinde çalışmaktadır.

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Örgün olarak 4 yıllık lisans eğitimi veren Fakültemizde 39 derslik, 27 laboratuvar, 1 konferans salonu ve 1 kantin bulunmaktadır.

Fakültemizde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri 26 profesör, 15 doçent, 37 doktor öğretim üyesi, 21 araştırma görevlisi ve 2 öğretim görevlisi tarafından sağlanmaktadır.

HUKUK FAKÜLTESİ

Fakültemiz bünyesinde 2 bölüm ve toplamda 17 anabilim dalı bulunmaktadır. Kamu Hukuk Bölümü altında 10 anabilim dalı; Özel Hukuk Bölümü altında 7 anabilim dalı açılmıştır. Örgün olarak 4 yıllık lisans eğitimi veren fakültemiz kendi binasında hizmet vermektedir. Fakültemizde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri 2 profesör, 1 doçent, 4 doktor öğretim üyesi, 25 araştırma görevlisi tarafından sağlanmaktadır. Henüz öğrencisi bulunmayan fakültemizde 2024-2025 eğitim-öğretim yılı başlangıcında öğrenci alımı yapılacaktır.

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Fakültemiz akademik kadrosunda 65 akademik personel ve 12 idari personel görev yapmaktadır. 2008’den itibaren İktisat Bölümü, 2016’dan itibaren Maliye, Sağlık Yönetimi ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümleri, 2018 yılından itibaren de Uluslararası İlişkiler Bölümüne öğrenci alınmış ve 2024 yılı itibariyle Finans ve Bankacılık Bölümüne ilk kez öğrenci alınacaktır.

İLAHİYAT FAKÜLTESİ

Fakültemiz, yaklaşık 5150 m² kapalı alana sahip bu bina içinde, 12 derslik, 2 büyük amfi, bir konferans salonu ve öğretim üyeleri ofisleri yer almaktadır. Ek bina ise 27 derslik, 2 mescit, 4 dil laboratuvarı, kantin, konferans salonu, kütüphane ve öğretim elemanı ofislerinden oluşmaktadır. Bu binadaki kütüphane ve derslikler de Bilal ŞAHİN tarafından tefriş edilmiştir. İki bina arasında yine Bilal ŞAHİN tarafından yaptırılan "uygulama camii" bulunmaktadır.

İlahiyat Fakültesi, 2012 yılından itibaren öğrenci kabul etmekte olup, bir yıllık zorunlu hazırlık eğitiminin ardından dört yıllık lisans eğitimi sunmaktadır. Fakültemizde Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları olmak üzere üç ana bölüm bulunmaktadır. Mezunlarımız, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve çeşitli kamu kurumlarında görev alabilmektedirler.

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Fakülte, "İletişim Bilimleri", "Radyo, Televizyon ve Sinema", "Gazetecilik" ve "Halkla İlişkiler ve Reklamcılık" bölümlerini bünyesinde barındırmaktadır.  İlk öğrenci alımı 2017 yılında başlamış olup, zamanla akademik kadrosunu genişleterek çeşitli akademik ve araştırma faaliyetlerine ev sahipliği yapmıştır. 2024 yılında ise "İletişim Bilimleri" bölümünün adı "Yeni Medya ve İletişim" olarak güncellenmiş ve fakülte geliştirilen teknolojik alt yapısı ile modern iletişim teknolojileri eğitimine uygun bir yapıya kavuşmuştur.

Bu süreçte fakülte gerek akademik gerekse sosyal anlamda önemli çalışmalarını sürdürmüştür. Fakültenin akademik kadrosu, 25 kişilik bir ekiple eğitim-öğretime devam etmekte, öğrencilerine kaliteli ve güncel bir eğitim sunmayı hedeflemektedir.

 

MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ

Fakültemiz, 2006 yılında Yozgat Bozok Üniversitesi'nin kurulması ile Yozgat Bozok Üniversitesi bünyesine geçmiştir.2016 yılı itibariyle yeni binasına taşınmıştır. Halen Makina Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Biyosistem Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama Bölümleri ile eğitim, öğretim ve akademik çalışmalarına devam etmektedir.

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Fakültemizde dersler teorik ve uygulamalı olarak sürdürülmektedir. Derslerin uygulamaları; Bozok Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Yozgat İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı birimlerde, Özel Rehabilitasyon Merkezi, Huzurevleri, Sosyal Hizmetler Çocuk Yuvası ile Milli Eğitime bağlı kreş, anaokulu, ilkokul ve özel eğitim okullarında yürütülmektedir.  

Sağlık Bilimleri Fakültesi, topluma nitelikli sağlık hizmetleri sunmak ve sağlık alanında lider bireyler yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Fakültemiz, kaliteli eğitim programları ile bünyesinde yer alan Hemşirelik, Ebelik ve Çocuk Gelişimi bölümleri öğrencilerimizin çağın gereksinimlerine uygun bilgi ve becerilerle donatılmasını amaçlamaktadır.

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Fakültemiz ilk defa 2016-2017 eğitim-öğretim yılında; Antrenörlük Eğitimi Bölümü normal örgün öğretim programına 60, Antrenörlük Eğitimi Bölümü normal ikinci öğretim programına 60 ve Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü normal örgün öğretim programına 61 öğrenci almak üzere eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Spor Yöneticiliği Bölümü normal örgün ve normal ikinci öğretim programlarına da 60'şar öğrenci almıştır. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 40 öğrenci, Antrenörlük Eğitimi Bölümü normal ve ikinci öğretim programlarına 80'er öğrenci, Spor Yöneticiliği normal ve ikinci öğretim programlarına 80'er öğrenci alınmış ve toplam 1034 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Rekreasyon bölümümüz kurulmuş olup, yakın zamanda öğrenci alımına başlayacaktır.

Spor Bilimleri Fakültemizin öğretim dili Türkçe, öğrenim süresi 4 yıldır (8 yarıyıl). 4 yıllık programı tamamlayanlara lisans diploması verilir.

 

TIP FAKÜLTESİ

Fakültemizde Cerrahi, Dahili ve Temel Tıp Bilimleri olmak üzere üç bölümde ve 40 Anabilim Dalı’nda 101 öğretim üyesiyle, 404 lisans öğrencisinin ve 53 lisans üstü öğrencisinin eğitimin devam etmektedir.

Fakültemizde entegre eğitim sistemi uygulanmakta olup, ilk üç sınıfta ders kurulları şeklinde eğitim verilmektedir. 4. ve 5. sınıflarda klinik stajlar verilirken, 6. sınıfta ise intörnlük eğitimi (uygulamalı hekimlik eğitimi) verilmektedir. Eğitim programımızın ilk 2 yılında, insan vücudunun normal yapısı ve işleyişi, 3. yılında bu yapı ve fonksiyonların bozuklukları entegre olarak verilmektedir. 4. ve 5. sınıfta ise staj dönemlerinde hastalıklar, tanı ve tedavi yöntemleri öğretilmektedir. 6. sınıf ise İntörn Doktorluk dönemi olup, hekimliğin pratik uygulamalarını geliştirmeyi amaçlamaktadır. Ders programlarımız Türkiye Tıp Sağlık Bilimleri Eğitim Konseyinin oluşturduğu Çekirdek Eğitim Programını (ÇEP) kapsayacak şekilde düzenlenmiş; ayrıca, ders kredilerimiz ve sınıf geçme puanlarımız Avrupa Kredi Transfer Sistemi ile (AKTS, ECTS) uyumludur.

TURİZM FAKÜLTESİ

Fakültemiz fiziki imkânlarını, altyapısını ve şehrin olanaklarını birleştirerek, bütüncül bir ortamda eğitim vermek için kuruluş çalışmalarımız devam etmektedir. Bu bağlamda, akademik alt yapıyı oluşturmak için Fakültemizde Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm Rehberliği ve Rekreasyon Yönetimi bölümlerimiz açılmıştır.

Fakültemizde; 1 profesör (Dekan (Uhde), 3 öğretim üyesi ve 1 araş. gör. Dr. olmak üzere toplam 5 akademik personel görev yapmaktadır. Fakültemizde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü açık olup, bölüme henüz öğrenci alınmamaktadır. Ancak önümüzdeki yıllarda gerek akademik ve gerekse idari yapılanmasını tamamladıktan sonra, eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacak olan Fakültemizden, öğrencilerimizin, aldıkları eğitimler ile turizm sektöründe ve resmi kuruluşlarda rahatlıkla iş bulabilecek yeterliliğe sahip bir eğitimle donatılmış olarak mezun olmaları hedeflenmektedir.

ZİRAAT FAKÜLTESİ

Ziraat Fakültesi olarak anılan fakültemizde, 8 bölüm bulunmakta olup, şu anda Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma ve Tarım Ekonomisi programlarımızda öğrenci alımı vardır. Fakültemiz, görevlendirmeler dahil 47 akademik personeli, 10 idari personeli, 638 öğrenci kapasiteli 13 modern sınıfı, 8 araştırma ve uygulama laboratuarı, 1 bilgisayar laboratuarı, 2 arşiv odası, 4 iklim odası, 2 konferans salonu, 2 toplantı salonu ve birer kantin, aşılı asma fidanı üretim ünitesi, okuma odası ve böcek müzesi ile ofisler dahil yaklaşık 10.000 m2 kapalı alanda eğitim-öğretim faaliyetlerini güncel, yenilenmeye açık ve dönütleri takip edilen ders müfredatları ile sürdürmektedir.

Bunların yanında toplam alanı 480 m2 olan 3 adet seramız ve 50 m2 donanımlı bir mantar üretim ünitemiz hemen fakülte binamızın yanı başında bulunmaktadır. Araştırma ve uygulama faaliyetlerimiz ile topluma katkı kapsamında düzenlenen eğitim faaliyetlerimiz, Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü denetiminde olan 4 farklı istasyon halindeki yaklaşık 3500 dönüm arazide gerçekleştirilmektedir. Fakültemiz eğitimde erişim ve mekânda erişim alanlarında bayrak sahibidir.